Halloy Blog Slimmer, Sneller, Sterker; De kracht van AI in onze laatste software-update
In dit artikel

Slimmer, Sneller, Sterker; De kracht van AI in onze laatste software-update

Geplaatst op: 20 december 2023

1. Productiever met AI integratie van Copilot

Microsoft heeft in 2023 al de eerste intrede gemaakt met AI (artificial intelligence) in haar erp-software Microsoft D365 Business Central. Het schrijven van marketingteksten voor artikelen is reeds door AI geautomatiseerd. De gebruiker kan kiezen of dit formeel of meer persoonlijk geschreven moet worden.  In de basis maakt Copilot gebruik van ChatGPT. Het was te verwachten dat er meer AI functionaliteiten toegevoegd gingen worden. Microsoft heeft haar AI-functionaliteit samengevat in de naam Copilot. Copilot wordt meer en meer toegepast in het Microsoft 365 netwerk. In release wave 2023 Wave 2 zijn de volgende functionaliteiten van Copilot toegevoegd.

  • Door het gebruik van Copilot kunnen er sneller en meer automatisch teksten gegenereerd worden om artikelen te promoten.  
  • Er kan sneller en daardoor meer software ontwikkeld worden in dezelfde tijd. Met slechts een paar regels AL-code kunnen ontwikkelaars hun oplossingen verbeteren met generatieve AI.
  • Microsoft kondigt in 2024 een significante andere werkwijze in de ERP-software aan, geholpen door Copilot.

Laat je door Halloy informeren over de nieuwste Copilot toepassingen in Microsoft D365 Business Central erp-software voor de maakindustrie, neem gerust contact met ons op.

2. Zoeken was nog nooit zo makkelijk

Eerder werd de ‘vertel me’ functionaliteit in Business Central gebruikt om naar pagina’s of rapportages te zoeken. Microsoft heeft deze functie uitgebreid met de mogelijkheid om dieper te zoeken. Zo kan een artikel gezocht worden en is direct inzichtelijk in welke orders, contacten, facturen, inkopen etc. deze gebruikt wordt.  Het switchen tussen schermen is vereenvoudigd door gebruik te maken van slimme doorklik-functies. Je bent nu vaak binnen 2 muisklikken in het juiste scherm, een zeer gebruikersvriendelijke toevoeging.

5. Artikelprijslijsten met automatische artikelcalculaties

Standaard kunnen er nu meerdere artikelen in een prijslijst worden gezet en automatisch gecalculeerd of her-gecalculeerd worden. Prijslijsten zijn te activeren op datum, zo kunt u prijzen in de toekomst alvast calculeren/klaarzetten met de dan geldende kosten-/inkoopprijzen. Door prijslijsten te (de-)activeren kunt u ook een proefprijslijst maken om te kijken wat de impact is van de prijsverandering, zonder dat deze direct invloed heeft op uw verkoop. Als er nieuwe prijzen afgegeven moeten worden aan jouw klant- of klantgroep, dan is dit nu snel geregeld. 

6. Meetresultaten en afwijkingsproces

Het is mogelijk per bewerkingsstap kwaliteitsmetingen in te stellen, in Shop Floor Control worden deze metingen ingevuld. Wanneer de meetresultaten afwijken van het gewenste resultaat, kan er een blokkade en een extra proces gestart worden. Deze kan nadien opgevolgd worden door de kwaliteitsmanager of medewerker. Hiermee kan een sluitend kwaliteitsproces geborgd worden binnen uw organisatie. Onze consultants stellen het graag voor u in of leggen het graag uit.

Benieuwd naar wat er nog gaat komen?

Klik dan op bijgaande link voor de complete release notes van Microsoft D365 Business Central. Je krijgt het complete vernieuwingsplan van Microsoft D365 Business Central in beeld.

New and planned features for Dynamics 365 Business Central, 2023 release wave 2 | Microsoft Learn