Over Dulasta

De specialiteit van Dalusta is het bewerken van staalplaat en het lassen van complexe delen; van klein- tot grootformaat producten. Een gecertificeerde leverancier met een uniek state of the art machinepark, aangestuurd door vakmensen. Ze hebben niet voor niets de slogan: Sterke Staaltjes uit Staphorst!

Oplossing

  • Webapplicatie
  • Eenvoudig in gebruik
  • Digitalisering logistieke stroom
  • Realtime inzicht

Probleemstelling

Dulasta heeft als specialiteit dat ze grote zware producten uit staal vervaardigen. Door middel van heftrucks worden (deels) bewerkte grondstoffen en halffabricaten verplaatst tussen afdelingen. Momenteel is niet inzichtelijk welke producten verplaatst kunnen worden naar de volgende afdeling. Het zoeken naar producten is een tijdrovende klus. Dulasta wil het interne logistieke proces graag verder stroomlijnen.

Aanpak

Halloy voerde een inventarisatie uit waarin de probleemstelling is besproken en dit is samen met de wensen uitgewerkt tot een functioneel ontwerp. Dulasta heeft de routing van de producten in de ERP software vastgelegd. Een belangrijk onderdeel is dan ook een naadloze integratie tussen de werkvloer en deze tablet zonder dat de gebruiker veel administratieve handelingen moet uitvoeren.

Oplossing

Iedere heftruck is voorzien van een tablet. Hierop is voor de heftruckchauffeurs eenvoudig zichtbaar welke verplaatsingen gedaan moeten worden. Deze acties staan op volgorde van prioriteit die vanuit het ERP-systeem wordt bepaald. Een actie kan eenvoudig worden ingezien, gestart of worden afgerond. Hierdoor is realtime inzichtelijk waar producten zich bevinden.

Het zoeken naar producten is nu verleden tijd en het logistieke proces is effectiever geworden.