Over The Jekill and Hyde Company

The Jekill and Hyde Company te Belfeld is een producent van unieke elektronisch verstelbare uitlaatsystemen voor motoren. Ze ontwikkelt en produceert street legal uitlaatsystemen met de nadruk op sound!

De uitlaatsystemen hebben drie standen: de Dr. Jekill-modus, de dynamische modus en de Mr. Hyde-modus. Met één druk op de knop sluit of opent de klep in de uitlaatdemper, waardoor het geluidsniveau en –karakter tijdens het rijden aan het moment worden aangepast.

Oplossing

  • Productieautomatisering
  • Geïntegreerd met Ridder iQ ERP
  • Foutkans reducering
  • Reductie van voorraad

Probleemstelling

De klep in de uitlaatdemper wordt aangestuurd door de Smartbox, ‘het brein van het product’.

De Smartbox die wordt meegeleverd bij het uitlaatsysteem wordt in het productieproces geprogrammeerd. Afhankelijk van het type uitlaatsysteem dat op dat moment over de productielijn gaat, wordt een specifiek stuk software in de Smartbox geladen. Door menselijke fouten kan het voorkomen dat er verkeerde software in de Smartbox wordt ingeladen.

Om deze fouten te elimineren is een project opgezet om het inladen van de software te automatiseren.

Aanpak

Halloy maakte samen met de leverancier van de Smartbox hardware en The Jekill and Hyde Company een projectplan waarin het proces is uitgewerkt. Dit project omvat het correct vastleggen van de juiste Smartbox profielen in de ERP software. Maar ook het werkelijk inlezen van de software in de Smartbox. Na goedkeuring van het projectplan is er gestart met de ontwikkeling van de software.

Oplossing

Samen met de klant heeft Halloy een applicatie ontwikkeld die op basis van de productieorder bepaalde informatie uit het ERP-systeem ophaalt, en vervolgens het juiste softwareprofiel in de Smartbox plaatst. Dit voorkomt eventuele menselijke fouten in het proces en garandeert dat de klant altijd met een 100% legaal uitlaatsysteem rijdt, ongeacht de gekozen rijmodus!