Forceertechniek Koolmees BV

Forceertechniek Koolmees BV is opgericht in 1946 met als kernactiviteit “hand forceren”. De kernactiviteit forceren is altijd gebleven, het bedrijf heeft zich in de jaren sterk uitgebreid naar meer geautomatiseerde disciplines zoals verspaning, lasersnijden, zetten, lassen, solderen en assemblage. Forceertechniek Koolmees heeft de innovatieve mogelijkheden altijd omarmt en daarop flink geïnvesteerd.

Achtergrond

Forceertechniek Koolmees werkte met een Windows-georiënteerd ERP systeem, waarin de basis aanwezig was, maar extra wensen continu maatwerk aanpassingen werden. Bij extra wensen moest men altijd in overleg met een Technisch Consultant, waarbij het wiel vaak opnieuw uitgevonden moest worden. Er werd gebruik gemaakt van een extern boekhoudsysteem waardoor ERP en de boekhouding niet altijd synchroon liepen.

De uitdaging

Forceertechniek Koolmees wilde meerdere verbeteringen en versnellingen doorvoeren en liep steeds tegen dezelfde belemmeringen aan. Daarbij vroegen ze zich af; ‘Zouden we op dit moment hetzelfde systeem opnieuw aanschaffen?’. Het antwoord daarop was unaniem ‘Nee’. Forceertechniek Koolmees heeft toen haar scope verbreed en is in de markt gaan kijken naar systemen die met de nieuwste techniek werken en gewenste functies meer standaard aanwezig hadden in het systeem.

De oplossing

Na een kennismaking met Halloy Business Solutions inclusief het pakket Halloy Manufacturing en Halloy Calculate zag Forceertechniek Koolmees dat veel gewenste functies standaard aanwezig waren. Halloy heeft haar focus liggen op de branche van de maakindustrie-toelevering. Tevens gebruiken zij de nieuwste web-technologie in combinatie met Microsoft Dynamics 365 Business Central, marktleider in MKB ERP-software. Hierdoor kan de software overal en op elk device gebruikt worden. Door de vele basis functionaliteiten, vernieuwingskracht van Microsoft en de branche specificatie van Halloy Business Solutions heeft Forceertechniek Koolmees een ERP-systeem gezien waarin de gewenste functionaliteiten standaard aanwezig zijn. Tevens kennen de medewerkers van Halloy Business Solutions de branche als geen ander en begrijpen ze goed wat het bedrijf vraagt en nodig heeft.  

Samenwerking

De samenwerking met Halloy Business Solutions bood de volgende voordelen:

Halloy Calculate inclusief CAM-integratie: Halloy leverde naast Halloy Manufacturing ook de integraties naar de aanwezige CAM-software van Bystronic. Hierdoor kon het calculatie-, offerte- en orderproces meer geautomatiseerd worden. Naast de tijdswinst, leverde dit ook meer zuivere data op, waarmee het productieproces gestart kon worden. Ook de herkenbaarheid door gekoppelde tekeningen, afbeeldingen en productdata werd omarmt door de medewerkers.

Geautomatiseerde planning en procesflow: Doordat het systeem erg procesgericht is weet iedereen in het bedrijf direct de status. Nieuwe orders worden direct gepland, waardoor de gewenste startijden en bewerkingstijden van iedere bewerking direct in beeld zijn. De uitgebreide planning voor materialen en bewerkingen komen in één gecentraliseerde planning bij elkaar, waardoor de juiste materialen op tijd voor iedere order gecontroleerd binnen komen.

Shop Floor Control: Halloy Manufacturing heeft standaard een uitgebreid Shop Floor Control in haar software. Dit stelt Forceertechniek Koolmees in staat om alle informatie bij de machines te krijgen die niet direct aangesloten zijn op Halloy Manufacturing. Alle gewenste tekeningen, instructies en kwaliteitseisen worden meegenomen naar iedere bewerking. Elke medewerker heeft een persoonlijke tablet, waarmee deze Shop Floor Control gebruikt wordt. Alle processen worden mede hierdoor digitaal verwerkt.

Duurzaamheid: De producten van Halloy zijn gemaakt vanuit de nieuwste technieken. Dit stelde Forceertechniek Koolmees in staat om deze software in een zeer korte tijd te implementeren en te gebruiken. De extra API-functionaliteit en de aanwezige CAM-integraties hielpen om de juiste machine-integraties te verkrijgen. Ook voor het onderhoud en toekomstige wensen kan Forceertechniek Koolmees van de branche-standaard van Halloy Manufacturing gebruik maken. Nieuwe wensen worden toegevoegd aan de standaard. Sommige nieuwe functies zijn direct zichtbaar, anderen door een functie “aan” te zetten.

Resultaat

Dankzij Halloy Manufacturing kan Forceertechniek Koolmees:

 

  • Haar productiecapaciteit meer efficiënter inzetten.
  • Kortere doorlooptijden realiseren.
  • Een verbeterde registratie van haar productieproces realiseren.
  • Haar administratieve- en productieproces compleet digitaal verwerken inclusief een financieel geïntegreerd systeem.

Forceertechniek Koolmees blijft daarmee een innovatieve partner voor de maakindustrie en kan haar groei ondersteunen met Halloy Manufacturing en Halloy Calculate.

Lees ook het interview met dhr. Remco Koolmees, eigenaar van Forceertechniek Koolmees BV.

Forceertechniek Koolmees helemaal klaar voor groei met nieuwste generatie ERP van Halloy – MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche