Over MCM

Machine Constructies Marknesse is al meer dan 25 jaar actief in de metaalindustrie. Bij MCM worden maatwerk onderdelen en constructies van staal, RVS en aluminium geproduceerd.  Met de invoering van het ERP systeem is een nieuwe stap gezet richting een compleet digitale productieomgeving. Met innovatieve inrichtingen zoals een locatiebeheer systeem en AGV’s is MCM bezig een vergaand geautomatiseerd bedrijf te worden.

Oplossing

  • Tijdbesparing
  • Geïntegreerd met ERP-software
  • Geen verkeerde tekeningen op de werkvloer

Probleemstelling

MCM streeft ernaar in de toekomst papierloos te gaan werken. De eerste stap was de huidige printoplossing automatiseren. Het printen van een productie geleidekaart met bijhorende werktekeningen is een tijdrovende klus. Het is ook foutgevoelig, omdat de kans bestaat dat een werktekening bij een verkeerde productie geleidekaart wordt gevoegd.

Aanpak

Halloy heeft de wensen van MCM geïnventariseerd en uitgewerkt in een functioneel ontwerp. Hierin zijn alle wensen uitgewerkt, zoals het kunnen samenvoegen van diverse formaten tot één PDF bestand, maar ook het kunnen toevoegen van een markering aan de print. Het aansturen van een printer die automatisch kan vouwen en nieten was ook een vereiste.

Oplossing

Halloy heeft de ‘Halloy Batch Print’ module geïmplementeerd bij MCM. Dit is een module die met één druk op de knop alle benodigde informatie van de gewenste selectie productiebonnen verzamelt en als een batch naar de printer stuurt. Voordat de printactie plaatsvindt wordt een preview van de batch getoond aan de gebruiker. Deze oplossing bespaart tijd en zorgt voor een minder foutgevoelig proces.