Expertisecentrum Metal Processing

Saxion heeft in samenwerking met NEVAT (FMEBranche) een masterclass ontwikkeld voor bedrijven in de Metal Processing Sector. Op basis van goede ervaringen met deze masterclass is besloten om nu ook een leergang aan te bieden aan bedrijven voor andere sectoren. Ben jij werkzaam als directielid of leidinggevende en vind je het motiverend en inspirerend om samen met andere deelnemers van bedrijven te werken aan het ontwikkelen aan een technology roadmap voor je eigen bedrijf, dan is deze leergang wellicht iets voor jou.

Thema’s van het Expertisecentrum

  • Industrie 4.0
  • automatisering
  • digitale transformatie
  • duurzaamheid door kennisontwikkeling
  • kennisdeling
  • doen van onderzoek

Technology Roadmapping

In deze leergang zijn jouw kennis en ervaring binnen de eigen productieomgeving en een link met de (eigen) praktijk het uitgangspunt. Je doet hierbij kennis en vaardigheden op om een concrete technology roadmap voor je eigen bedrijf te ontwikkelen. Op basis van deze roadmap ben je in staat om te bepalen welke activiteiten (denk aan vervolgonderzoek en implementatietrajecten) de komende jaren van belang zijn.

Samenwerking

Het initiatief is afkomstig van bedrijven uit de sector, waardoor NEVAT, Saxion en Henri Kooiker van Halloy de handen ineen hebben geslagen en een ambitieus plan hebben gevormd. Het wordt dan ook breed gedragen door de sector, want FPT-VIMAG en de Koninklijke Staalfederatie zijn al ingestapt als samenwerkingspartners. 

Wil je ook deelnemen? Schrijft je dan in via deze link