Over Dulasta

Staalplaat bewerken en het lassen van complexe delen is de specialiteit van Dulasta. Van klein tot het grootste formaat. Een gecertificeerde leverancier met een uniek state of the art machinepark, aangestuurd door vakmensen. Ze hebben niet voor niets de slogan: Sterke Staaltjes uit Staphorst!

Probleemstelling

Dulasta heeft als specialiteit dat ze grote, zware producten uit staal vervaardigen. (Deels) bewerkte grondstoffen en halffabrikaten moeten worden verplaatst tussen afdelingen, door middel van heftrucks. Momenteel is niet inzichtelijk welke producten verplaatst kunnen worden naar de volgende afdeling en is het zoeken naar producten een tijdrovende klus. Dulasta wil graag het interne logistieke proces verder stroomlijnen.

Oplossing

Iedere heftruck wordt voorzien van een tablet, waarop het voor de heftruckchauffeurs eenvoudig zichtbaar moet zijn welke logistieke acties (transportbewegingen) gedaan moeten worden.

Deze transportbewegingen moeten vanuit Ridder iQ gestuurd kunnen worden. Ridder iQ heeft alle informatie die nodig is om te bepalen welke producten op welk moment verplaatst dienen te worden.

Halloy heeft de applicatie ‘Halloy Logistics’ ontwikkeld. Deze web-bases applicatie is vanaf een tablet, telefoon of PC te gebruiken. Via deze app kunnen eenvoudig transportopdrachten worden ingezien, gestart of worden afgerond.

De aansturing van de interne logistiek gaat nu volledig digitaal, en er is realtime inzichtelijk waar producten zich bevinden. De digitale schermen in de productie laten nu precies zien waar en wanneer het product klaar ligt voor de volgende afdeling, zodat er gestart kan worden met de vervolgbewerking.

Het zoeken naar producten is nu verleden tijd en het logistieke proces is effectiever geworden.

Klik hier om meer te lezen over ‘Halloy Logistics’.