Halloy Software Kwaliteits- & Afwijkingsregistratie

Kwaliteits- & Afwijkingsregistratie

Dit systeem is de perfecte oplossing voor het verbeteren van je producten en processen. Het is een geavanceerd kwaliteits- & afwijkingsregistratie systeem geïntegreerd in Halloy Manufacturing, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central, dat je gemakkelijk kunt gebruiken in je browser. Je kunt alle soorten afwijkingen vastleggen in verschillende categorieën, zoals materiaal, productieproces etc. Je kunt ook diepgaande analyses maken van de afwijkingen en de oorzaken en gevolgen ervan achterhalen. Daarnaast kun je de afwijkingen aanpakken met acties en maatregelen om ze te vermijden of te herstellen. Het systeem is toepasbaar in verschillende processen, zoals Shop Floor Control , waar je de afwijkingen meteen op de werkvloer kunt invoeren.

Zo werkt het

Een productieproces bestaat uit verschillende stappen die nodig zijn om een order te voltooien. Enkele stappen worden gedaan door machines, zoals een lasersnijmachine of een (robot) kantbank, meerdere stappen vereisen menselijke inspanning, zoals boren, tappen, lassen of kwaliteitscontrole. Met Kwaliteits- & Afwijkingsregistratie kun je elke stap controleren op kwaliteit en eventuele ontstane fouten vastleggen.

Je kunt van tevoren instellen welke controles je wilt uitvoeren, hoe vaak je dat wilt doen en voor welke eenheden, percentages of intervallen. Als er iets misgaat, kun je kiezen uit verschillende categorieën om de fout te classificeren en de juiste acties te ondernemen. Alle kwaliteits- en afwijkingsgegevens worden automatisch gekoppeld aan de order. Je kunt ook een rapport maken met een overzicht van de geselecteerde orderregels of orders en deze desgewenst met de order meesturen.

De functie kwaliteits- en afwijkingsregistratie werkt op een PC of tablet.

Flexibel instelbare kwaliteitsregistraties

De kwaliteitsregistratie laat zien welke kwaliteitscontroles en afwijkingen er zijn bij de verschillende bewerkingen. Je kunt per bewerking en medewerker aangeven wie welke kwaliteitscontrole mag doen. Ook kun je aangeven wat er moet gebeuren als er een afwijking is, zodat je een duidelijk overzicht hebt van welke orders goed zijn gemaakt en welke orders extra aandacht nodig hebben. Met Halloy Manufacturing kun je de volgende taken makkelijk zien:

 

 • Orders waarbij kwaliteitsmetingen zijn gedaan.
 • Afwijkingen waarbij opvolgingstaken zijn gemaakt.
 • Opvolgingstaken per medewerker en/of afdeling.

Functionaliteiten

 • Per gewenste meetfrequentie meetresultaten invoeren.
 • Meetwaarden en/of goedkeuringen invoeren.
 • Gecertificeerd personeel kwaliteitsmetingen laten uitvoeren.
 • Afwijkingscategorie instellen met opvolgingsproces.
 • Personeel of afdelingen toewijzen aan opvolgingsproces.

Waarom Kwaliteits- & Afwijkingsregistratie?

 • Gecontroleerd proces met gewenste meetfrequentie.
 • Digitale mutatie van kwaliteitsmetingen.
 • Compleet afwijkingsproces met workflow stappen.
 • Geïntegreerd in Halloy Manufacturing Shop Floor Control

Plan een demo

Demoaanvraag