Over The Jekill and Hyde Company

The Jekill and Hyde Company is een producent van unieke elektronisch verstelbare uitlaatsystemen voor motoren. Ze ontwikkelen en produceren street legal en tevens prachtig ontworpen uitlaatsystemen met de nadruk op sound!

De uitlaatsystemen van The Jekill and Hyde Company hebben drie verschillende persoonlijkheden: de Dr. Jekill-modus, de dynamische modus en de Mr. Hyde-modus. Met een simpele druk op de knop sluit of opent de klep in de uitlaatdemper, waardoor het geluidsniveau en – karakter tijdens het rijden aan het moment kunnen worden aangepast.

De klep in de uitlaatdemper wordt aangestuurd door ‘het brein van het product’; de Smartbox. Deze elektronische besturingseenheid leest de CAN bus-signalen die afkomstig zijn van de ECU van de motor en zorgt ervoor dat je, ongeacht van de gekozen modus, altijd voldoet aan de parameters die zijn vastgelegd in de EU-wetgeving.

Probleemstelling


De Smartbox die wordt meegeleverd bij het uitlaatsysteem wordt in het productieproces geprogrammeerd. Afhankelijk van het type uitlaatsysteem die op dat moment over de productielijn gaat wordt een specifiek stuk software in de Smartbox geladen.
Het inladen van de juiste software is een belangrijk proces. Om fouten in dit proces te elimineren is een project opgezet om het inladen van de software te automatiseren.

Oplossing

Halloy heeft, gezamenlijk met de klant, een applicatie ontwikkeld die op basis van de productieorder bepaalde informatie uit het ERP systeem ophaalt, en vervolgens het juiste softwareprofiel in de Smartbox plaatst. Dit voorkomt eventuele menselijke fouten in het proces en garandeert dat de klant altijd met een 100% legaal uitlaatsysteem rijdt, ongeacht de gekozen rijmodus!